E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 20350
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Veselība
2
2

Darbinieks var vērsties pie arodārsta pēc savas iniciatīvas

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. jūnijā, 2020
Ņina

Labdien! Vai es pati varu aiziet pie arodārsta, lai dabūtu apliecinājumu, ka nevaru strādāt veselības dēļ? Darba devējs pats nevēlas mani sūtīt, lai nemaksātu atlaišanas pabalstu. Pašreiz man ir slimības lapa, un ģimenes ārsts uzskata, ka vairs nedrīkstu strādāt. Esmu arī 3. grupas invalīde, pirmspensijas vecumā.

A
atbild:
26. jūnijā, 2020
Zaida Kalniņa
LV portāls

Ja slimību ir izraisījuši veselībai kaitīgi darba apstākļi, lai lemtu par turpmāko rīcību, ir nepieciešama arodārsta konsultācija.

Pie arodārsta var vērsties arī pēc paša nodarbinātā iniciatīvas, ja nav darba devēja norīkojuma uz obligāto veselības pārbaudi.

Medicīnas centra ARS klientu apkalpošanas speciāliste skaidroja, ka pie arodārsta uz konsultāciju iepriekš jāpiesakās, līdzi ņemot ar veselības stāvokli saistītos medicīnisko izrakstus un slēdzienus, kas saņemti slimnīcās, ambulatorajās iestādēs un pie dažādiem speciālistiem. Tāpat ir jāsagatavo informācija par lietotajiem medikamentiem. Tas ārstam palīdzēs iegūt informāciju, kas atvieglos diagnozes noteikšanu, un izvēlēties piemērotāko ārstēšanas stratēģiju, kā arī ietaupīs laiku un līdzekļus, jo var gadīties, ka daži izmeklējumi jau ir veikti un vairs nav jāatkārto.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas