E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 20325
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
2
1
2
1

Ja izīrētājs nepilda īres līguma nosacījumus

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. jūnijā, 2020
Alise

Labdien! Radies jautājums par īres līgumu. Tieši pirms gada noslēdzām īres līgumu ar dzīvokļa saimnieku. Līgumā norādīju punktu, ka līgums ir spēkā uz 2 gadiem, bet to ir iespējams lauzt, 3 mēnešus iepriekš rakstiski vienojoties. Tagad saimnieks ir izdomājis, ka nāks dzīvot pats nu jau izremontētajā dzīvoklī, un mums ir mēnesis laika izvākties, ko mums paziņoja mutiski, ne rakstiski. Tātad līguma nosacījumus viņš nav pildījis. Respektīvi, ja es kā īrnieks šādi izdarītu, man būtu jāmaksā īres maksa šo te 3 mēnešu apmērā. Vai īpašniekam šādā gadījumā nav nekādas sankcijas? Piebildīšu, ka īres maksa kā tāda nav noteikta, maksājam tikai komunālos maksājumus saimniekam, kas arī ir iekļauts līgumā (mutiski vienojāmies par 300 eiro mēnesī). Paldies!

A
atbild:
09. jūnijā, 2020
Inese Helmane
LV portāls

Ja līgumā ir noteikts, ka to var lauzt, 3 mēnešus iepriekš rakstiski vienojoties, tad vajadzētu arī šos līguma nosacījumus ievērot. Sankcijām izīrētājam par ātrāku līguma laušanu vajadzētu būt noteiktām līgumā.

Likuma “Par dzīvojamo telpu īri” IX nodaļa “Dzīvojamās telpas īres līguma izbeigšana” paredz noteiktus gadījumus, kad var izbeigt dzīvojamās telpas īres līgumu pēc izīrētāja iniciatīvas.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas