E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 20254
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Vai bērna kopšanas atvaļinājumu var pārtraukt

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. jūnijā, 2020
Aija

Vai bērna kopšanas atvaļinājumu var pārtraukt agrāk un atgriezties darbā pēc gada, nevis, kā rakstīju iesniegumā darba devējam, pēc gada un astoņiem mēnešiem?

A
atbild:
25. jūnijā, 2020
Zaida Kalniņa
LV portāls

Izmantot bērna kopšanas atvaļinājumu pa daļām ir darbinieka tiesības. Tāpēc jums var ieteikt sazināties ar personāla vadītāju un noskaidrot, kādas ir iespējas atgriezties darbā.

Jūs varat arī uzreiz vērsties ar iesniegumu pie darba devēja, kurā lūdzat pārtraukt bērna kopšanas atvaļinājumu, un norādīt laiku, kad vēlaties atgriezties darbā. Iesniegums būtu iesniedzams laikus, vēlams vienu mēnesi iepriekš, bet ne vēlāk kā divas nedēļas iepriekš.

Darba likuma 156. panta piektā daļa paredz, ka bērna kopšanas atvaļinājuma pārtraukšana pirms piešķirtā atvaļinājuma termiņa beigām īstenojama darba koplīgumā vai darba līgumā noteiktajā kārtībā vai pamatojoties uz darba devēja un darbinieka vienošanos.

Darbiniekam ir tiesības atgriezties darbā, paziņojot par to darba devējam ne mazāk kā divas nedēļas iepriekš, ja objektīvu apstākļu dēļ zudis pamats turpmākai bērna kopšanai.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas