E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 20248
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas
1
1

Puses tiesības iesniegt pierādījumus un sniegt paskaidrojumus lietā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. jūnijā, 2020
Gee

Labdien! Pirms kāda laika manam partnerim piederēja firma. Reiz, kad viņš sacensībās salauza kāju, viņš palūdza man ieiet bankā un ar čeku izņemt naudu, lai strādniekiem varētu izmaksāt algas. Pēc kāda laika viņa firma vairs nebija spējīga eksistēt un bija iesākta likvidācija. Notika tiesa, uz kuru es nebiju uzaicināta, un tiesa nolēma, ka man šie 5000 eiro ir jāatmaksā. Neesmu nevienu kapeiku no šīs naudas ņēmusi, visa nauda tika atdota īpašniekam. Ko man šajā situācija darīt? Paldies!

A
atbild:
08. jūnijā, 2020
Olga Lauva
juriste

No jūsu aprakstītās situācijas ir grūti sniegt juridisku konsultāciju, jo būtu nepieciešama detalizētāka un skaidrojošāka informācija par notikušo.

Vispirms es ieteiktu jums mēģināt pārsūdzēt tiesas spriedumu (protams, ja nav nokavēti Civilprocesa likumā 5. nodaļā noteiktie procesuālie termiņi), sūdzībā norādot, ka tiesa nav uzaicinājusi jūs uz tiesas sēdi kā pusi, līdz ar to jums tika liegtas tiesības iesniegt tiesai paskaidrojumus un pierādījumus lietā.

Saskaņā ar Civilprocesa likuma 1. panta pirmo daļu katrai fiziskajai un juridiskajai personai ir tiesības uz savu aizskarto vai apstrīdēto civilo tiesību vai ar likumu aizsargāto interešu aizsardzību tiesā. Civilprocesa likuma 74. pants nosaka pušu tiesības un pienākumus, arī piedalīties tiesas sēdē, pieteikt noraidījumus, iesniegt pierādījumus, piedalīties pierādījumu pārbaudīšanā un citas tiesības.

Tāpat jums ir tiesības celt prasību tiesā par goda un cieņas aizskārumu, ņemot vērā Civillikuma 2352.1 panta trešo daļu, ja kāds prettiesiski aizskar personas godu un cieņu mutvārdiem, rakstveidā vai ar darbiem, tad viņam jādod atlīdzība (mantiska kompensācija). Atlīdzības apmēru nosaka tiesa.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas