E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 20195
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis

Ko darīt, ja mājai nav apsaimniekotāja

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. maijā, 2020
Reinis

Ierakstījām daudzdzīvokļu māju zemesgrāmatā (2019. gadā). Māja iepriekš piederēja paju sabiedrībai, apsaimniekotāja nebija un nav joprojām arī pēc mājas sadalīšanas dzīvokļu īpašumos. Ko darīt, ja apsaimniekotāja nav un māju joprojām nav pārņēmis apsaimniekotājs?

A
atbild:
22. maijā, 2020
Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģija
Jānis Muižnieks, zvērināts advokāts

Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likuma 10. panta otrā daļa noteic, ka dzīvojamās mājas īpašnieks uzdod pārvaldniekam pārvaldīšanas uzdevumu, rakstveidā noslēdzot ar viņu dzīvojamās mājas pārvaldīšanas līgumu (turpmāk – pārvaldīšanas līgums). Dzīvokļu īpašnieki pārvaldīšanas līgumu slēdz saskaņā ar dzīvokļu īpašnieku kopības lēmumu, kas pieņemts Dzīvokļa īpašuma likumā noteiktajā kārtībā. Noslēgtais pārvaldīšanas līgums ir saistošs ikvienam dzīvokļa īpašniekam.

Tātad Dzīvokļu īpašuma likuma noteiktajā kārtībā saskaņā ar dzīvokļu īpašnieku kopības pieņemto lēmumu ir jāslēdz līgums ar apsaimniekotāju.

Jānorāda, ka apsaimniekotājs nevar “uzrasties” pats par sevi, bet dzīvokļu īpašniekiem pašiem ir jāveic aktīvas darbības, lai noslēgtu līgumu ar mājas apsaimniektāju, kuram tad tiek arī piešķirtas apsaimniekotāja tiesības un pienākumi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 45 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas