E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 20147
Lasīšanai: 2 minūtes

Veselības problēmas neietekmē tiesības mantot

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. maijā, 2020
Kaspars

Labdien! Ģimenē esam 3 bērni, un viens no mūsu ģimenes vecākiem nomira. Vai man ir iespēja mantojumu saņemt vienam, pat ja abi brāļi ir pret to, ka saņemu mantojumu? Nevēlos visu dalīt 3 daļās, arī pārdot negribu, vienam no brāļiem ir problēmas ar veselību un psihi, viņš ir bijis psihiatriskajā uzskaitē. Vai tas varētu ietekmēt viņa spēju mantot?

A
atbild:
10. jūnijā, 2020
Gatis Graustiņš
juriskonsults

Nevēlēšanās visu mantojumu dalīt ar pārējiem mantiniekiem no juridiskā viedokļa nav nozīmīgs apstāklis. Ja mantojuma atstājējs nav sastādījis testamentu, kurā novēl visu mantu jums, tad jums vajadzētu cienīt mantojuma atstājēja gribu atstāt mantojumu tādā sadalījumā, kā to nosaka Civillikums. Savukārt personu problēmas ar veselību neietekmē spēju mantot no juridiskā viedokļa.

Saprotams, ka mantojuma saņemšana kopīpašumā sarežģī rīkošanos ar īpašumu, tomēr, ja divi brāļi nevēlas atdot jums visu savu mantojuma daļu vai nav iespējams vienoties par mantojuma sadali citādi, tad jums ir jāpieņem realitāte un jāatpērk brāļu daļa, un jārisina šis jautājums, ceļot tiesā prasījumu par kopīpašuma izbeigšanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas