E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 20146
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas
5
5

Noilguma termiņš par smaga noziedzīga nodarījuma izdarīšanu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. maijā, 2020
Atis

Labdien! 2014. gadā ir izdarīts noziegums, un tas vēl ir procesā (ne manas vainas dēļ). Vai lietai ir iestājies noilgums saskaņā ar Krimināllikuma 193. panta 2. daļu un 177. panta 2. daļu? Paldies!

A
atbild:
20. maijā, 2020
Olga Lauva
juriste

Krimināllikuma 193. panta otrajā daļā un 177. panta otrajā daļā paredzētais noziedzīgais nodarījums saskaņā ar Krimināllikuma 7. panta ceturto daļu atzīstams par smagu noziegumu, tāpēc noilgums par šādu noziedzīgu nodarījumu nosakāms atbilstoši Krimināllikuma 56. panta pirmās daļas 4. punktam, t. i., desmit gadi no smagā nozieguma izdarīšanas dienas.

Noilguma termiņu aprēķina no dienas, kad izdarīts noziedzīgs nodarījums, līdz apsūdzības izsniegšanai vai oficiālā izdošanas lūguma paziņošanai apsūdzētajam, ja apsūdzētais uzturas citā valstī un izsludināta viņa meklēšana.

Noilgums tiek pārtraukts, ja līdz likumā norādīto termiņu izbeigšanās brīdim persona, kas izdarījusi noziedzīgo nodarījumu, izdara jaunu noziedzīgu nodarījumu. Šajā gadījumā noilguma laiku, kas paredzēts par smagāko noziedzīgo nodarījumu, sāk skaitīt no jaunā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas brīža.

Labs saturs
5
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas