E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 20085
Lasīšanai: 2 minūtes

Vai Latvijas Republikas nepilsonis var mantot lauksaimniecības zemi

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. maijā, 2020
Liāna

Labdien! Vai Latvijas nepilsonis var mantot māju ar lauksaimniecības zemi ?Pašlaik ir 1/4 domājamā daļa no tā paša īpašuma.

A
atbild:
17. jūnijā, 2020
Ilona Barkovska
juriste

Saskaņā ar likuma “Par zemes privatizāciju lauku apvidos” 28. panta pirmās daļas 1. punktu zemi var iegūt īpašumā šādi darījumu subjekti: Latvijas Republikas pilsoņi un citu Eiropas Savienības dalībvalstu pilsoņi, kā arī Eiropas Ekonomikas zonas valstu, Šveices Konfederācijas un Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas dalībvalstu pilsoņi. Saskaņā ar šā panta ceturto daļu darījumu subjekti, kuri nav minēti šā panta pirmajā daļā, zemi var iegūt īpašumā, ievērojot šā likuma 29. pantā noteiktos ierobežojumus un 30. pantā noteiktajā kārtībā.

Saskaņā ar likuma “Par zemes privatizāciju lauku apvidos” 29. panta otrās daļas 5. punktu šā likuma 28. panta ceturtajā daļā minētās personas nevar iegūt īpašumā: lauksaimniecības un meža zemi, izņemot nogabalus, kuros paredzēta apbūve atbilstoši pašvaldības teritorijas plānojumam. Un saskaņā ar šā likuma 29. panta trešo daļu šajā pantā minētie ierobežojumi darījumiem ar zemes īpašumiem neattiecas uz zemes iegūšanu īpašumā mantošanas ceļā.

Tātad Latvijas Republikas nepilsonis var mantot īpašumu, kas sastāv arī no lauksaimniecības zemes.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas