E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 20080
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Ja pašvaldība atsaka noslēgt lauksaimniecības zemes nomu ar izpirkuma tiesībām

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. maijā, 2020
Edvīns Gūtmanis

Labdien! Nomāju no pašvaldības lauksaimniecības zemi lauku teritorijā. Vēlos noslēgt lauksaimniecības zemes nomu ar izpirkuma tiesībām. Pašam man blakus pieder dzīvojamā māja: lauksaimniecības zeme ir 0,8 ha. Pašvaldība noraidīja manu lūgumu, jo man jau pieder lauksaimniecības zeme 0,8 ha. Vai tā ir pareizi?

A
atbild:
12. maijā, 2020
Zemkopības ministrijas
Meža departaments

Likumdevējs ir noteicis, ka pašvaldības lauksaimniecības zemi nomā ar izpirkuma tiesībām var iegūt tikai tādas fiziskas personas, kurām īpašumā nav lauksaimniecības zemes. Līdz ar to pašvaldības lēmums konkrētajā gadījumā ir tiesisks.

Pašvaldības lauksaimniecības zemes nomu ar izpirkuma tiesībām reglamentē Ministru kabineta 2017. gada 12. decembra noteikumi Nr. 741 “Noteikumi par lauksaimniecības zemes nomu ar izpirkuma tiesībām”.

Būtiskākie nosacījumi noteikti likuma “Par zemes privatizāciju lauku apvidos” 36.1 pantā. Saskaņā ar šī panta sesto daļu uz pašvaldības lauksaimniecības zemes nomu ar izpirkuma tiesībām var pretendēt fiziskā persona, ja šai personai nepieder lauksaimniecības zeme (..).

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas