E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 20068
Lasīšanai: 2 minūtes
13
13

Vai uzņēmumam var būt dažādi darbības veidi

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. maijā, 2020
Toms

Labdien! Jautājums par uzņēmuma darbības veidiem. Uzņēmums ir izveidots 2019. gada vasarā ar pamatdarbību datorpakalpojumu nozarē. Vai šis pats uzņēmums, norādot attiecīgo NACE kodu, var veikt tūrisma preču mazumtirdzniecību interneta veikalā? Vai arī viens uzņēmums nevar darboties divās dažādās jomās?

A
atbild:
20. maijā, 2020

Saskaņā ar likuma “Par nodokļiem un nodevām” 15. panta 1. daļas 15. punktu, izmantojot Valsts ieņēmumu dienesta elektroniskās deklarēšanas sistēmu, līdz 1. maijam var iesniegt nodokļu administrācijai informāciju par iepriekšējā taksācijas gada pamatdarbības veidu, ja tas iepriekšējā taksācijas gadā ir mainījies un neatbilst nodokļu administrācijai sniegtajai informācijai. Nodokļu maksātāji, kas uzsāk saimniecisko darbību, informāciju iesniedz mēneša laikā pēc saimnieciskās darbības reģistrācijas Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrā vai Valsts ieņēmumu dienestā.

Tādējādi nodokļu maksātājam ir pienākums sniegt VID informāciju par pamatdarbības veidu atbilstoši saimnieciskās darbības statistiskās klasifikācijas aktuālajiem kodiem – NACE. Uzņēmumam nav ierobežojumu saimnieciskās darbības veikšanā (atbilstoši jautājumā norādītajam), taču par šādām izmaiņām ir jāsniedz informācija VID.

Labs saturs
13
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas