E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 20020
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas

Par galīgā soda noteikšanu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. maijā, 2020
Jakovs

Bija divas krimināllietas, kurās tiku notiesāts ar 50 stundām administratīvā darba un 2,6 gadiem bez brīvības atņemšanas. Atnāca vēstule, ka saskaņā ar 649. panta pirmo daļu tiks izskatīta lieta par galīgā soda noteikšanu. Kas reāli varēs būt?

A
atbild:
14. maijā, 2020
Olga Lauva
juriste

Kriminālprocesa likuma 649. panta pirmā daļa nosaka: ja attiecībā uz notiesāto ir vairāki spriedumi vai priekšraksti par sodu, pēc sprieduma vai priekšraksta par sodu izpildes iestādes vai prokurora iesnieguma tās tiesas tiesnesis, kura taisījusi pēdējo spriedumu pirmajā instancē, vai tāda paša līmeņa tiesas tiesnesis pēc sprieduma izpildes vietas, vai rajona (pilsētas) tiesas tiesnesis pēc priekšraksta par sodu izpildes vietas, ja ir tikai vairāki priekšraksti par sodu, saskaņā ar Krimināllikumā noteikto rakstveida procesā pieņem lēmumu par galīgā soda noteikšanu pēc šo spriedumu vai priekšrakstu par sodu kopības.

Ņemot vērā situācijas aprakstu, pieļaujams, ka tiesnesis ir pieņēmis lēmumu par galīgā soda noteikšanu pēc spriedumu vai priekšrakstu par sodu kopības.

Vadoties pēc Kriminālprocesa likuma 649. panta otrās un trešās daļas, tiesnesis informē notiesāto personu un prokuroru par tiesībām 10 dienu laikā no paziņojuma saņemšanas dienas pieteikt noraidījumu tiesnesim, iesniegt viedokli par nosakāmo galīgo sodu, kā arī par lēmuma pieejamības dienu. Minēto lēmumu var pārsūdzēt 10 dienu laikā. Sūdzības iesniegšana neaptur lēmuma izpildi. Augstāka līmeņa tiesas tiesnesis sūdzību izskata rakstveida procesā pēc lietā esošajiem materiāliem, un viņa lēmums nav pārsūdzams.

Tā kā pēc jautājuma apraksta ir grūti komentēt, kāds varētu būt galīgais sods, aicinu Jūs sazināties ar prokuroru, kas virza krimināllietas, lai palīdzētu Jums īstenot Kriminālprocesa likumā noteiktās procesuālās darbības.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas