E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 20014
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi
4
4

Vai par ārvalsts uzņēmuma dividendēm jāmaksā nodoklis

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. maijā, 2020
Pēteris

Labdien! Mans jautājums ir par nodokļu samaksu, kas saistīta ar ienākumiem no uzņēmumu akciju dividendēm. Ja pareizi saprotu, tad Latvijas uzņēmumiem nodoklis tiek ieturēts jau automātiski, dividendes izmaksājot. Kā ir ar ārzemju uzņēmumu akcijām (piemēram, ASV)? Man ir vērtspapīru konts bankā, vēlos nopirkt ārzemju uzņēmuma akcijas. Vai šajā gadījumā man pašam jārūpējas par nodokļu nomaksu no dividendēm? Ja jā, kā to vislabāk darīt tehniski? Nav runa par akciju atsavināšanu: skaidrs, ka tur pašam jārūpējas par nodokļa nomaksu visos gadījumos. Jau iepriekš paldies!

A
atbild:
12. maijā, 2020
Lidija Dārziņa
LV portāls

No dividendēm, kas saņemtas no ārzemēs reģistrēta uzņēmuma, ir jāmaksā iedzīvotāju ienākuma nodoklis. Nodoklis nav jāmaksā, ja ārvalstī ir ieturēts iedzīvotāju ienākuma nodoklis vai tam pielīdzināms nodoklis. To nosaka likums “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli”.

Latvijas nodokļu rezidentam ir jādeklarē ienākumi no visiem ārvalstīs gūtajiem ienākumiem, iesniedzot gada ienākumu deklarāciju. Kāda informācija nepieciešama, lai apliecinātu ienākumus un to, vai no šiem ienākumiem konkrētā valstī ieturēts nodoklis, noskaidrosiet Valsts ieņēmumu dienestā.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas