E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 19982
Lasīšanai: 2 minūtes
6
6

Vai ģimenes valsts pabalstu maksās par bērnu, kas mācās tālmācības vidusskolā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. maijā, 2020
Daiga

Labdien! Bērns, 16 gadi, vēlas pāriet uz tālmācību, lai mācītos 11. klasē attālināti. Vai tādā gadījumā valsts turpina maksāt bērnu naudu? Ir vēl 2 mazāki bērni. Vai valsts turpinās izmaksāt piemaksu pie bērnu naudas kā par 3 bērniem?

A
atbild:
02. jūnijā, 2020
Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra
Dzidra Vanaga, Pabalstu metodiskās vadības daļas vecākā eksperte

Par bērnu, kas mācās tālmācības vidusskolā, ir tiesības saņemt ģimenes valsts pabalstu, ja tiek izpildīti Valsts sociālo pabalstu likuma 6. panta otrās daļas 2. punktā minētie nosacījumi: ģimenes valsts pabalstu piešķir par katru bērnu, kas ir vecāks par 15 gadiem, mācās vispārējās izglītības vai profesionālās izglītības iestādē un nav stājies laulībā. Šādā gadījumā pabalstu piešķir uz laiku, kamēr bērns apmeklē izglītības iestādi, bet ne ilgāk kā līdz dienai, kad viņš sasniedz 20 gadu vecumu vai stājas laulībā. Ja bērns, kurš bijis aizbildnībā, ir sasniedzis 18 gadu vecumu, pabalstu piešķir pašam pilngadību sasniegušajam bērnam.

Proti, ja bērns mācās vispārējās izglītības iestādē un VSAA no Izglītības un zinātnes ministrijas par to ir saņēmusi informāciju, tad bērna apmācību forma – tālmācība – neietekmē personas tiesības uz šo pabalstu.

Ja ģimenes valsts pabalsts par visiem trim bērniem būs piešķirts vienai personai (tēvam vai mātei), tad tai tiks izmaksāta arī piemaksa par 3 bērnu audzināšanu. Tiesības uz šo piemaksu ir par bērniem, kurus persona audzina un par kuriem tai piešķirts ģimenes valsts pabalsts.

Labs saturs
6
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 62 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas