E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 19903
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Mājoklis
2
2

Kuram jāremontē daudzdzīvokļu ēkas jumts

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. aprīlī, 2020
Liga

Labdien! Vai manai mātei pašai jādomā, kā salabot vējā nopūsto šīfera jumtu, ja viņa īrē dzīvokli no pašvaldības daudzdzīvokļu mājā? Tā ir astoņu dzīvokļu ēka ar divstāvīgiem dzīvokļiem. Pāris dzīvokļu ir privatizēti. Māte tur dzīvo kopā ar trijiem nepilngadīgajiem, trijiem pilngadīgajiem un mazmeitu.

A
atbild:
17. aprīlī, 2020
Inese Helmane
LV portāls

Likuma “Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju” 50. panta septītā daļa nosaka:

“Valsts dzīvojamās mājas valdītāja vai pašvaldības pienākums ir pārvaldīt dzīvojamo māju līdz tās pārvaldīšanas tiesību nodošanai dzīvokļu īpašnieku sabiedrībai vai ar dzīvokļu īpašnieku savstarpēju līgumu pilnvarotai personai, ja dzīvojamā mājā nav privatizēti visi privatizācijas objekti. Pienākums pārvaldīt dzīvojamo māju valsts dzīvojamās mājas valdītājam vai pašvaldībai ir arī tad, ja dzīvojamā mājā ir privatizēti visi privatizācijas objekti, bet nav sasaukta dzīvokļu īpašnieku kopsapulce saskaņā ar šā likuma 51. panta otro daļu.”

Saskaņā ar Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likuma 1. panta 3. punktu dzīvojamās mājas pārvaldītājs ir dzīvojamās mājas īpašnieks vai pārvaldnieks. Dzīvojamās mājas pārvaldīšanas nodrošināšana (arī ar dzīvojamās mājas pārvaldīšanu saistītu lēmumu pieņemšana, darījumu slēgšana) ir dzīvojamās mājas īpašnieka pienākums (Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likuma 5. panta pirmā daļa).

Šī likuma 6. pants nosaka dzīvojamās mājas pārvaldīšanas darbības. Obligāti veicamās pārvaldīšanas darbības ir dzīvojamās mājas uzturēšana (fiziska saglabāšana) atbilstoši normatīvo aktu prasībām.

Tātad Jūsu mātei par jumta problēmām ir jāvēršas pie dzīvojamās mājas īpašnieka – pašvaldības.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas