E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 19898
Lasīšanai: 2 minūtes
1
2
1
2

Vai drīkst publiskot cita privātīpašuma fotogrāfijas

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. aprīlī, 2020
Inese

Labdien! Kā rīkoties privātīpašuma īpašniekam, ja viņa prombūtnes laikā un bez viņa atļaujas viņa privātīpašumā ir uzņemtas fotogrāfijas, gan iemūžinot mājas fasādi, kas padara īpašumu atpazīstamu, gan vērtīgus priekšmetus, kas atrodas īpašumā. Bildes pēc tam ir ievietotas sociālajos tīklos publiskai apskatei, norādot arī aptuveno īpašuma atrašanās vietu kartē. Tas viss tiek pasniegts kā iespējamais tūrisma apskates objekts. Šāda privātās informācijas publicēšana var pievilināt ne tikai mākslas mīļotājus, bet arī svešas mantas tīkotājus, tāpēc īpašnieks ir pilnīgi pret šādu informācijas publiskošanu. Diemžēl fotogrāfiju autors atsakās izņemt fotogrāfijas no sociālajiem tīkliem. Kā būtu jārīkojas privātīpašuma īpašniekam, lai panāktu privātās informācijas izņemšanu no sociālajiem tīkliem? Paldies par atbildi!

A
atbild:
25. septembrī, 2020

Vispirms jums būtu jāvēršas pie attiecīgo sociālo tīklu uzturētājiem, pieprasot sava privātīpašuma fotogrāfiju izņemšanu no šajām vietnēm.

Ja minētie sociālo tīklu uzturētāji šo prasību izpildīt atsakās, varat vērsties tiesā pret īpašuma fotogrāfiju izvietotāju.

Ja minētajās fotogrāfijās ir konstatējami arī kādi jūsu personas dati (jebkāda informācija, ar kuras palīdzību jūs varat tikt identificēts), jums ir tiesības vērsties Datu valsts inspekcijā ar motivētu sūdzību par savu personas datu prettiesisku apstrādi (izpaušanu).

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 45 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas