E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 19828
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi
2
2

Kredīta procentu maksājumi ar saimniecisko darbību saistītajos izdevumos

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. aprīlī, 2020
Aigars

Labdien! Vai pašnodarbinātā persona, iesniedzot gada ienākuma deklarāciju, pie saimnieciskās darbības izdevumiem drīkst pierēķināt klāt hipotekārā kredīta procentu maksājumus?

A
atbild:
17. aprīlī, 2020
Lidija Dārziņa
LV portāls

Par fiziskās personas saimniecisko darbību ir uzskatāma jebkura darbība, kas vērsta uz preču ražošanu, darbu izpildi, tirdzniecību un pakalpojumu sniegšanu par atlīdzību.

Saimnieciskās darbības veicējs ienākumu no saimnieciskās darbības aprēķina kā ieņēmumu un ar to gūšanu saistīto izdevumu starpību. Izdevumos var rēķināt tikai tos izdevumus, kas saistīti ar saimniecisko darbību.

Daļa ar saimniecisko darbību saistīto izdevumu tiek piemēroti apmērā, kas nepārsniedz 80% no fiziskās personas kopējiem saimnieciskās darbības ieņēmumiem, daļa izdevumu veidu ir iekļaujami pilnā apmērā.

Saimnieciskās darbības izdevumu uzskaitījums ar nodokli apliekamā ienākuma noteikšanai ir sniegts likuma “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” 11. pantā. Tajā skaitā ir procentu maksa par banku kredīta vai līzinga pakalpojumu izmantošanu, izņemot soda naudas maksājumus.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 50 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas