E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 19784
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Summētā darba laika nolīgšanas nosacījumi

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. aprīlī, 2020
Inga

Labdien! Strādāju par apkopēju (pusslodzi) un telpu uzkopšanu veicu pārsvarā vakaros pēc darba laika, t. i., no plkst. 17.00 līdz 21.00. Vai man ir nepieciešama summētā darba laika uzskaite, un vai vajag veikt grozījumus darba līgumā? Paldies par atbildi!

A
atbild:
21. aprīlī, 2020
Valsts darba inspekcija
Dace Stivriņa, Darba tiesību nodaļas Konsultatīvā centra vadītāja

Saskaņā ar Darba likuma 140. panta pirmo daļu, ja darba rakstura dēļ nav iespējams ievērot attiecīgajam darbiniekam noteikto normālo dienas vai nedēļas darba laika ilgumu, darba devējs pēc konsultēšanās ar darbinieku pārstāvjiem var noteikt summēto darba laiku, lai darba laiks pārskata periodā nepārsniegtu attiecīgajam darbiniekam noteikto normālo darba laiku. Līdz ar to summētā darba laika organizācija nosakāma tad, ja nav iespējams ievērot normālo dienas vai nedēļas darba laiku, tas ir, 8 stundas dienā un 40 stundas nedēļā.

Atbilstoši Jūsu sniegtajai informācijai Jums ir nolīgts nepilns darba laiks – 4 stundas dienā –, kas nepārsniedz normālo dienas vai nedēļas darba laiku. Līdz ar to nav nepieciešams pariet uz summētā darba laika organizāciju.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas