E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 19727
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Apstākļi, kas izbeidz uz noteiktu laiku noslēgtu darba līgumu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. aprīlī, 2020
Anda

Labdien! Lūdzu izskaidrot šādu situāciju: uz darbinieka slimības laiku (bez konkrēta datuma) ir pieņemts cits darbinieks. Ja darbiniekam, kuru aizvieto, 31.03. tiek noslēgta slimība lapa un par to darba devējs un aizvietotājs tiek informēti 31.03., vai šis 31.03. arī ir darbinieka pēdējā darba diena vai tomēr jāpiemēro 113. panta otrā daļa, ka darba devējam ir pienākums darbinieku informēt par darba līguma izbeigšanos drīzumā, jo aizvietojamais darbinieks ir atgriezies darbā?

A
atbild:
20. aprīlī, 2020
Zaida Kalniņa
LV portāls

Darba likuma 113. pants paredz divas nedēļas iepriekš rakstveidā brīdināt darbinieku, kam noslēgts darba līgums uz noteiktu laiku, kurā nav noteikts beigu termiņš.

Vienlaikus šīs paziņošanas kārtības neievērošana nav pamats darba līguma atzīšanai par noslēgtu uz nenoteiktu laiku, norādīts AT tiesu prakses apkopojumā “Par likumu piemērošanu, izšķirot tiesas strīdus, kas saistīti ar darba līguma izbeigšanu vai grozīšanu” (2014, 14. lpp.).

Tādēļ darbiniekam, kas tiek pieņemts darbā uz noteiktu laiku, aizvietojot darbinieku uz tā slimības laiku, parasti darba līgumā norāda darba līguma izbeigšanās apstākļus, jo pašsaprotami, ka darbinieka darbnespējas laika izbeigšanos divu nedēļu ietvarā nav iespējams prognozēt.

Ja darbiniekam slimības lapa tiek noslēgta 31.03. un tas nekavējoties par šo faktu un atgriešanos darbā informē darba devēju, aizvietotājam darbiniekam 31.03. ir pēdējā darba diena.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 50 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas