E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 19693
Lasīšanai: 2 minūtes

Ja uzturlīdzekļu pamatparāds ir nomaksāts

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. aprīlī, 2020
Agija

Labdien! Man ir jautājums par alimentu likumiskajiem procentiem. Ja pamatparāds tiks samaksāts līdz 30.06.2021., tad likumiskie procenti tiek dzēsti. Mūsu gadījumā parāds ar visiem likumiskajiem procentiem tika samaksāts martā. Jautājām tiesu izpildītājam, bet atbildi nesaņēmām. Ir jāraksta iesniegums. Bet kam? Un kam tie dzēstie procenti beigu beigās paliek?

A
atbild:
27. aprīlī, 2020
Edīte Brikmane
LV portāls

No jautājuma var noprast, ka runa ir par uzturlīdzekļu parādu Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijai.

Uzturlīdzekļu garantiju fonda likuma Pārejas noteikumu 10. punktā ir iekļauta uzturlīdzekļu parādniekam pretimnākoša norma: iespēja noteiktā termiņā segt pamatparāda summu, nemaksājot likumiskos procentus.

Proti: “Laika periodā no 2019. gada 1. jūlija līdz 2021. gada 30. jūnijam fonda administrācija labprātīgi veiktos parādnieka maksājumus fondā, kā arī piespiedu izpildes procesā iegūtos līdzekļus novirza uzturlīdzekļu pamatparāda segšanai un dzēš likumiskos procentus, kas aprēķināti par šā likuma 11. un 12. pantā noteiktajā kārtībā izmaksāto uzturlīdzekļu parādu, ja minētajā termiņā pamatparāds ir segts pilnā apmērā. Likumiskie procenti turpina pieaugt līdz pamatparāda segšanai pilnā apmērā, izņemot šā likuma 18. panta otrajā daļā minēto gadījumu”.

Ja likumiskie procenti tiek dzēsti, tas nozīmē, ka tie paliek parādniekam, jo viņam tie nav jāmaksā. Ja rodas jautājumi, šajā gadījumā aicinām vērsties pie Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijas. Administrācijas mājaslapā ir apkopota informācija, kas ir būtiska uzturlīdzekļu parādniekiem. Informāciju par uzturlīdzekļu parādu var iegūt arī, izmantojot portāla latvija.lv e-pakalpojumu “Informācija par uzturlīdzekļu parādu”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas