E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 19581
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi
1
1

Pašnodarbinātā ziedojumi nav saimnieciskās darbības izdevumi

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. martā, 2020
Linda

Esmu pašnodarbinātais un rīkoju nelielu pasākumu, kura ienākumus vēlos ziedot bezpeļņas organizācijai/fondam. Kādā kārtībā man jāmaksā nodokļi? Vai pašnodarbinātais ienākumus var ziedot organizācijai, un kā tas jāuzrāda deklarācijā? Vai ir jāmaina juridiskais statuss?

A
atbild:
30. martā, 2020
Lidija Dārziņa
LV portāls

Tos izdevumus, kas nav tieši saistīti ar personas saimniecisko darbību, piemēram, ziedojumus un dāvinājumus citām personām, norāda saimnieciskās darbības ieņēmumu un izdevumu uzskaites žurnāla 22. ailē “Ar saimniecisko darbību nesaistītās izmaksas”.

Kārtojot grāmatvedību vienkāršā ieraksta sistēmā, jāievēro likums “Par grāmatvedību”, Ministru kabineta (MK) noteikumi Nr. 585 “Noteikumi par grāmatvedības kārtošanu un organizāciju” un MK noteikumi Nr. 188 “Kārtība, kādā individuālie komersanti, individuālie uzņēmumi, zemnieku un zvejnieku saimniecības, citas fiziskās personas, kas veic saimniecisko darbību, kārto grāmatvedību vienkāršā ieraksta sistēmā”.

Noteikumu Nr. 188 pielikumā ir saimnieciskās darbības ieņēmumu un izdevumu uzskaites žurnāla paraugs.

Valsts ieņēmumu dienesta tīmekļvietnē ir speciāla sadaļa saimnieciskās darbības veicējiem, kurā piejami arī informatīvie materiāli par grāmatvedības organizēšanu, deklarāciju iesniegšanu un citiem jautājumiem saimnieciskās darbības veicējiem.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas