E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 19576
Lasīšanai: 3 minūtes
1
1

Vai ir droši nodot savus personas datus

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. martā, 2020
Linda

Saņēmu pa pastu reklāmas vēstuli: “Valsts mēroga kampaņa veselības veicināšanai “Omega-3” un D vitamīns”. Tajā aicināts aizpildīt un nosūtīt aptaujas anketu (vai arī sazināties telefoniski, vai arī aizpildīt anketu vietnē www.veselībasaptauja.lv), un, norādot savu adresi, par to pretī dāvanā var saņemt “Omega-3” taukskābes no Norvēģijas 30 dienām par brīvu. Gribētu noskaidrot, cik droši ir aizpildīt šo anketu minētajā vietnē, norādot savu adresi? Vai arī tā varētu būt kāda patērētāju maldināšana un mani dati, iespējams, tiktu tālāk izmantoti kādā negodprātīgā veidā, piemēram, līdz ar bezmaksas dāvanas pieņemšanu liekot man uzņemties kādas noteiktas saistības? Paldies!

A
atbild:
12. martā, 2020

Savu personas datu nodošana kibervidē (tīmekļa vietnēs, mājaslapās u. c.) pēc savas būtības nav droša. Taču mūsdienu tehnoloģiju attīstības laikmetā nav iedomājama dzīve bez interneta resursu izmantošanas (piemēram, iepirkšanās tīmekļa vietnēs, distances līgumu slēgšana u. c.).

Lai izlemtu par datu nodošanu, Jums vispirms būtu jāizvērtē, cik “droša” ir attiecīgā vietne (kurā Jūs grasāties nodot savus datus), kā arī cik uzticams ir sadarbības partneris (uzņēmums), kas minēto “akciju” piedāvā.

Pēc šīm darbībām būtu izvērtējams nododamo datu apjoms, t. i., vai attiecīgajā gadījumā no Jums neprasa vairāk Jūsu personas datu, nekā tas nepieciešams uztura bagātinātāju piegādei.

Patērētāju maldināšana varētu notikt tajā brīdī, kad attiecīgais uzņēmums (kampaņas rīkotājs) neizpilda savu solījumu un nepiegādā Jums solītos uztura bagātinātājus 30 dienām par brīvu.

Pirms aizpildāt jebkādas anketas un iesniedzat kādus savus personas datus, aicinām rūpīgi iepazīties ar attiecīgā uzņēmuma privātuma politiku un piedāvājuma nosacījumiem (līgumu), kam Jūs dodat savu piekrišanu.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 60 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas