E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 19568
Lasīšanai: 2 minūtes

Uz kādām ēkām neattiecas minimālais pieļaujamais energoefektivitātes līmenis

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. martā, 2020
Augusts

2021. gadā uz savas zemes vēlos projektēt un būvēt jaunbūvi, dzīvojamo ēku (2. grupa), kura ir brīvi stāvoša un kuras kopējā telpu platība ir mazāka par 50 kvadrātmetriem. Vai šādā gadījumā uz dzīvojamās ēkas projektēšanu attiecas prasība par ēku energoefektivitātes minimālo pieļaujamo līmeni jaunbūvēm (gandrīz nulles enerģijas ēka), 2019. gada 25. jūnija Ministru kabineta noteikumu Nr. 280 “Noteikumi par Latvijas būvnormatīvu LBN 002-19 “Ēku norobežojošo konstrukciju siltumtehnika” 8. punkts, ja ēka atbilst Ēku energoefektivitātes likuma 3. panta otrās daļa 5. punkta minētajām prasībām? Vai šādai ēkai nepieciešams nokārtot energoefektivitātes pagaidu sertifikātu, ja to nodod ekspluatācijā?

A
atbild:
17. martā, 2020

Ēku energoefektivātes likuma 3. panta otrās daļas 4. un 5. punkts nosaka izņēmumus, kurām ēkām likuma prasības nepiemēro:

4) kuras ir dzīvojamās ēkas, ko izmanto vai paredzēts izmantot mazāk par četriem mēnešiem gadā vai arī ierobežotu laiku katru gadu, un kuru paredzamais enerģijas patēriņš ir mazāks par 40 kilovatstundām uz kvadrātmetru gadā (piemēram, vasarnīcas, dārza mājas);

5) kuras ir brīvi stāvošas un kuru kopējā telpu platība ir mazāka par 50 kvadrātmetriem;

Vienlaikus ir jāņem vērā tas, ka saistošo lēmumu par likuma atbilstošo pantu pieņēmumu pieņem atbildīgās pašvaldības būvvalde. Ja ir pamats aizdomām, ka būvvaldē lēmumi ir pieņemti nepamatoti, gala atzinums ir jālūdz par būvniecības politiku un energoefektivitāti atbildīgajai valsts pārvaldes institūcijai, Ekonomikas ministrijai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 77 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas