E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 19525
Lasīšanai: 2 minūtes

Nodarbināšana – atbilstoši darba līguma noteikumiem

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. martā, 2020
Vilnis

Man ir darba līgums par pilnu slodzi. Ja darba devējs sastāda darba grafiku un liek man par 20–30 stundām mazāk katru mēnesi, vai es esmu tiesīgs prasīt kompensāciju? Kā man jārīkojas, lai es varētu nostrādāt visas mēnesī atļautās stundas? Paldies!

A
atbild:
20. martā, 2020
Zaida Kalniņa
LV portāls

Lai sniegtu konkrētu atbildi, būtu nepieciešami konkrētāki Jūsu darba līguma nosacījumi. Jautājumā nav norādīts, kāds darba laika veids Jums ir nolīgts. Apraksts par darba grafika sastādīšanu ļauj pieņemt, ka tas ir summētais darba laiks. Tāpat nav informācijas par pārskata periodu (1–3 mēneši), kādā jānostrādā atbilstošas normālajam darba laikam paredzētās stundas.

Darba devēja pienākums ir nodrošināt darbinieka nodarbinātību atbilstoši noslēgtajam darba līgumam vai vienoties par grozījumiem darba līgumā, lai nodrošinātu atbilstošu nodarbinātību. 

Ja, Jūsuprāt, darba devējs Jūs nodarbina neatbilstoši darba līguma noteikumiem, vispirms jautājumi jārisina sarunā ar darba devēju.

Ministru kabineta noteikumi par minimālās darba algas apmēru normālā darba laika ietvaros un minimālās stundas tarifa likmes aprēķināšanu paredz normālā darba laika stundu skaitu mēnesī (piecu dienu darba nedēļa un 40 stundas nedēļā vai piecu dienu darba nedēļa un 35 stundas nedēļā, vai sešu dienu darba nedēļa un 40 stundas nedēļā, vai sešu dienu darba nedēļa un 35 stundas nedēļā), tai skaitā svētku dienu stundu skaitu, ja darbinieks neveic darbu svētku dienā, kas iekrīt darbiniekam noteiktajā darba dienā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas