E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 19444
Lasīšanai: 2 minūtes

Darba attiecību izbeigšana BKA laikā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. martā, 2020
Elizabete

Sveiki! No 2018. gada augusta līdz 2018. gada oktobrim atrados pirmsdzemdību atvaļinājumā, pašlaik esmu bērna kopšanas atvaļinājumā. Darbā man būtu jāatgriežas šī gada jūnijā, taču ar darba devēju esam vienojušies, ka darbā pēc atvaļinājuma neatgriezīšos. Visus ar bērnu saistītos pabalstus saņem bērna tēvs, bērnam pašlaik ir gads un 4 mēneši. Darba attiecības tika uzsāktas 2017. gada martā. Vai es varu pārtraukt darba attiecības pirms bērna kopšanas atvaļinājuma beigām un stāties “bezdarbniekos”?

A
atbild:
06. martā, 2020
Zaida Kalniņa
LV portāls

Darba attiecību izbeigšanai, ja ar darba devēju pastāv iepriekšēja vienošanās par darba līguma izbeigšanu, pusēm vienojoties, pamatojoties uz Darba likuma 114. pantu, Jums nav jānogaida piešķirtā BKA beigas.

Procesuālā kārtība būtu šāda: Jums ir jāsniedz darba devējam iesniegums par BKA pārtraukšanu, norādot konkrētu laiku un piedāvājot slēgt vienošanos par darba attiecību izbeigšanu.

Darba likuma 156. panta piektā daļa noteic, ka bērna kopšanas atvaļinājuma pārtraukšana pirms piešķirtā atvaļinājuma termiņa beigām īstenojama darba koplīgumā vai darba līgumā noteiktajā kārtībā vai pamatojoties uz darba devēja un darbinieka vienošanos. Darbiniekam ir tiesības atgriezties darbā, paziņojot par to darba devējam ne mazāk kā divas nedēļas iepriekš, ja objektīvu apstākļu dēļ zudis pamats turpmākai bērna kopšanai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas