E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 19407
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

CSN darbavietas teritorijā. Ko tiesīgs darīt darba devējs

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. februārī, 2020
Edgars

Situācija ir šāda: slēgtā teritorijā noticis CSN, kura dēļ ir izsaukta Valsts policija. Piemērots administratīvais sods pēc APK panta. Darba devēja pilnvarotā komisija, izvērtējot notikumu, nav ņēmusi vērā visus notikušā faktus (jebkurā notikumā ir iesaistītas divas puses, kurām abām ir ne tikai tiesības, bet arī pienākumi). Vai darba devējs ir tiesīgs piemērot jebkādu papildu sodu, arī disciplinārsodu, naudas sodu u. c., ja iekšējie kārtības noteikumi paredz, ka teritorijas ceļu satiksmes noteikumi nav pretrunā ar Ceļu satiksmes likumu (piemērotie soda punkti ir 4 reizes lielāki nekā soda punkti attiecībā pret CSL paredzētajiem)? Vai šis gadījums ir uzskatāms par dubulto sodīšanu?

A
atbild:
27. februārī, 2020
Valsts darba inspekcija
Dace Stivriņa, Darba tiesību nodaļas Konsultatīvā centra vadītāja

Saskaņā ar Darba likuma 90. pantu darba devējs par noteiktās darba kārtības vai darba līguma pārkāpšanu darbiniekam var izteikt rakstveida piezīmi vai rājienu, minot tos apstākļus, kas norāda uz pārkāpuma izdarīšanu.

Ne Darba likuma normas, ne darba aizsardzību regulējošie normatīvie akti neparedz darba devēja tiesības piemērot naudas sodu par pārkāptajiem uzņēmuma iekšējās kārtības noteikumiem.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas