E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 19336
Lasīšanai: 2 minūtes

Vai ir jānodrošina duša studentiem augstskolā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. februārī, 2020
Inga Greiškāne

Labdien! Vai Latvijas Mākslas akadēmijas studentiem ir jānodrošina duša? Piemēram, tēlniecībā sanāk strādāt ar materiāliem, kas smērējas. Vai ir likums, kas to paredz?

A
atbild:
12. februārī, 2020

Latvijā nav normatīvā akta, kas nosaka higiēnas prasības augstākās izglītības iestādēm, tomēr pastāv noteikumi, kas nosaka higiēnas prasības vispārējās pamatizglītības, vispārējās vidējās izglītības un profesionālās izglītības  iestādēm, – 2002. gada  27. decembra Ministru kabineta noteikumi Nr. 610, kuru izpildi kontrolē Veselības inspekcija.

Jautājumu par dušas telpu nepieciešamību Latvijas Mākslas akadēmijai ir iespējas risināt, iesaistot Studējošo pašpārvaldi vai Studentu padomi, kas rūpējas studentu interešu aizstāvību. Saskaņā ar Izglītības likuma 30. pantu par izglītības iestādes darbību, finanšu un materiālo līdzekļu izmantošanu atbild tās vadītājs.

Augstskolām, kurām ir dienesta viesnīcas, jāievēro Ministru kabineta noteikumu Nr. 137 “Higiēnas prasības dienesta viesnīcām” nosacījums, ka “dienesta viesnīcā ir centralizēta vai vietēja ūdensapgādes sistēma ar auksto un karsto ūdeni, kā arī kanalizācija”.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas