E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 19334
Lasīšanai: 2 minūtes

Vai pašvaldība finansē pievienošanos centralizētajai ūdensapgādes sistēmai

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. februārī, 2020
Pēteris

Labdien! Vēlējos uzzināt, vai vietējai pašvaldībai ir jāuzņemas visas finansiālās izmaksas, kas saistītas, piemēram, ar fiziskas personas pieprasījumu/iesniegumu lūgt pieslēgties ciemata ūdensapgādes sistēmai, ja līdz tuvākajām komunikācijām ir 200 m? Īsāk sakot, kurš maksā par ierīkošanu?

A
atbild:
13. februārī, 2020

Līdzfinansēt privātīpašuma pieslēguma ierīkošanu centralizētajai kanalizācijas sistēmai nav pašvaldības pienākums. Ūdenssaimniecības pakalpojumu likuma 6. panta sestā daļa dod pašvaldībām tiesības (bet neuzliek pienākumu) izdot saistošos noteikumus par līdzfinansējuma piešķiršanu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes sistēmai vai centralizētajai kanalizācijas sistēmai. Pašlaik šādus saistošos noteikumus ir izdevušas 32 pašvaldības. 

Saistošajos noteikumos pašvaldības nosaka arī līdzfinansējuma apmēru un tā saņemšanas nosacījumus. Reti kura pašvaldība finansē visus izdevumus pilnā apmērā, lielākoties ir noteikti arī līdzfinansējuma “griesti” jeb maksimālā summa, ko pašvaldība līdzfinansē. Daļā pašvaldību ir atšķirīgs līdzfinansējuma apmērs dažādām iedzīvotāju grupām (piemēram, lielāks mazturīgajiem, daudzbērnu ģimenēm vai vientuļajiem pensionāriem).

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas