E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 19254
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas

Tēvam ir tiesības liegt bērnam pārvākties uz citu valsti. Ko darīt?

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. februārī, 2020
Līga

Labdien! Man ir piecus gadus vecs bērns. Ar bērna tēvu oficiāli sarakstījušies nebijām un pārtraucām kontaktus jau pirms mazuļa piedzimšanas. Dzimšanas apliecībā uzrādīju faktiskā tēva vārdu (paternitāte). Alimentus par bērnu saņemu no valsts. Tagad sakarā ar bērna aizsardzības likumiem, lai ar bērnu ceļotu vai pārceltos uz dzīvi citā valstī, man vajag dabūt no īstā bērna tēva atļauju. Kādā veidā likumiski atņemt viņam jebkādas pilnvaras uz bērnu, lai viņš (bērna bioloģiskais tēvs) nekad nevarētu pieprasīt savas tiesības uz bērnu? Jo tā saucamajam bērna tēvam ir sodāmība, nenomaksāti kredīti, par viņu nekas nebija zināms visus šo piecus gadus. Es vienkārši negribu, lai kādu dienu šis cilvēks uzrastos un sāktu mani šantažēt ar savām tiesībām uz bērnu.

A
atbild:
07. februārī, 2020
Edīte Brikmane
LV portāls

Ja vecāki nevar vienoties par bērna pārcelšanos uz dzīvi ārzemēs, tad tam vecākam, kurš vēlas ar bērnu pārcelties uz dzīvi ārzemēs (šajā gadījumā – mātei), ir jāiesniedz tiesā prasības pieteikums vai nu par atsevišķas aizgādības noteikšanu pār bērnu, vai arī par bērna dzīvesvietas noteikšanu pie mātes, atļaujot bērnam dzīvot kopā ar māti ārpus Latvijas Republikas teritorijas.

Plašāks izklāsts par to, kādas ir tiesības dzimšanas apliecībā ierakstītajam tēvam un kādos gadījumos var lemt par aizgādības tiesību atņemšanu tēvam, lasiet LV portāla e-konsultācijā “Ko darīt, ja bērna tēvs nedod piekrišanu pārcelties uz dzīvi ārvalstī”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas