E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 19233
Lasīšanai: 2 minūtes
3
3

Vai praktikantam jāveic obligātā veselības pārbaude

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. februārī, 2020
Dace

Ja starp mācību iestādi, prakses vietu un praktikantu tiks noslēgts trīspusējs līgums par mācību praksi (neapmaksātai praksei bez praktikanta pieņemšanas darbā), vai praktikantam pirms prakses uzsākšanas ir jāveic obligātā veselības pārbaude?

A
atbild:
12. februārī, 2020
Zaida Kalniņa
LV portāls

To, vai praktikantam nepieciešamas veikt obligāto veselības pārbaudi, jāvērtē kontekstā ar konkrētajā uzņēmumā konkrēti veicamajiem pienākumiem prakses laikā un potenciālajiem darba vides riskiem. Ja, piemēram, runa ir par mācību praksi būvniecības jomā un darbiem augstumā, praktikanta vispārējā veselības stāvokļa atbilstība iespējām praksi nokārtot prakses vietai būtu jāzina. To iespējams iegūt arī citā kārtībā.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 219 “Kārtība, kādā veicama obligātā veselības pārbaude” neparedz obligātu prasību praktikantam, kuram uzņēmumā paredzēta mācību prakse, veikt obligāto veselības pārbaudi.

Ja darba devējs personu, kura jaunāka par 18 gadiem un kura iegūst izglītību izglītības iestādē, nodarbina noteiktu laiku, ne ilgāku par trim mēnešiem, veselības pārbaudi atbilstoši noteikumos noteiktajai kārtībai var neveikt, ja darba devējs pieprasa un saņem ģimenes ārsta izziņu par minētās personas veselības stāvokli.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas