E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 19206
Lasīšanai: 2 minūtes
3
3

Cik ilgam jābūt darba pārtraukumam

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. februārī, 2020
Vadims

Labdien! Mans jautājums ir saistīts ar darba pārtraukumiem. Strādāju veikalā, veikals atrodas tirzniecības centrā. Strādājam veikalā pa vienam, maiņas laiks ir 11 stundas. Pēc darba līguma mani viss apmierināja saistībā ar pārtraukumiem, bet tirdzniecības centra iekšējās kārtības noteikumi paredz tikai 3 pārtraukumus (līdz 15 minūtēm katru). Ja esi izmantojis 3 pauzes, apsardze vairs neļauj ņemt pārtraukumu, pusdienas arī nevar normāli paēst. Vai tas vispār ir likumīgi, un ko darīt šādā situācijā?

A
atbild:
10. februārī, 2020
Zaida Kalniņa
LV portāls

Ikvienam darbiniekam, ja viņa dienas darba laiks ir ilgāks par sešām stundām, ir tiesības uz pārtraukumu darbā. Pārtraukums darbā ir noteikts Darba likuma 145. pantā, paredzot, ka to piešķir ne vēlāk kā pēc četrām stundām no darba sākuma.

Pārtraukuma ilgumu iekšējās kārtības noteikumos nosaka darba devējs pēc konsultēšanās ar darbinieku pārstāvjiem, taču viens pārtraukums nedrīkst būt īsāks par 30 minūtēm. Ja pārtraukumu atpūtai nav iespējams piešķirt visu uzreiz, pieļaujama tā sadalīšana daļās, kas nedrīkst būt īsākas par 15 minūtēm katra.

Ievērojot darba drošības un veselības aizsardzības principus, darba devējs var noteikt citu pārtraukuma piešķiršanas kārtību.

Pārtraukumu neieskaita darba laikā, ja darba līgumā vai darba koplīgumā nav noteikts citādi.

Ņemot vērā jautājumā sniegto informāciju, ir atzīstams, ka darbinieka tiesības uz pārtraukumiem kopumā netiek pārkāptas.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas