E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 19203
Lasīšanai: 2 minūtes

Vai uzņēmējs ir jāinformē, ja pasūtīto preci plānots pārdot

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. februārī, 2020
Linda

Labdien! Esmu reģistrēta kā pašnodarbinātā persona un vēlos pārdot lietas ar sava dizaina apdruku. Apdruku veic cita firma ar speciālu aprīkojumu, kuru es nevaru atļauties. Vai drīkstu pēc tam pārdot šos priekšmetus, norādot, ka dizaina autore esmu es, bet izpildītājs – priekšmetu apdrukātājs – ir konkrētā firma? Vai man ir jāinformē šī firma par to, ko tālāk daru ar šo preci, par spīti tam, ka esmu par to samaksājusi?

A
atbild:
04. martā, 2020
Elīna Kurme
juriste

Ne Komerclikums, ne Civillikums neparedz, ka, slēdzot uzņēmuma līgumu, pasūtītājam būtu pienākums informēt uzņēmēju par pasūtītāja turpmāko rīcību ar preci, kas izmainīta uzņēmēja sniegtā pakalpojuma rezultātā. Tā kā priekšmetu apdruku šādā situācijā nevarētu uzskatīt par radošo darbību, uz to neattiecas arī tiesiskais regulējums, kas aizsargā intelektuālā īpašuma izmantošanu.

Tādējādi Jums nav pienākuma informēt uzņēmēju par to, kā apdrukātās lietas izmantosiet. Vienlaikus, ievērojot līgumslēgšanas brīvības principu, šādu pienākumu var noteikt ar uzņēmēju noslēgtajā līgumā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas