E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 19199
Lasīšanai: 2 minūtes
1
6
1
6

Konta apķīlāšanas nosacījumi

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. februārī, 2020
Gunta

Labdien! Tiesu izpildītājs man ir nobloķējis kontu. Cik saprotu, drīkstu saņemt valsts noteiktos 430 eiro. Vai šie 430 eiro jāizņem uzreiz, vai arī drīkstu izņemt vairākas reizes mēnesī? Vai drīkstu naudu izņemt ar karti vai tikai skaidrā naudā bankā vai pastā?

A
atbild:
03. februārī, 2020

Konta bloķēšana notiek saskaņā ar Civilprocesa likuma 599.1  panta nosacījumiem: (1) Vēršot piedziņu uz parādnieka naudas līdzekļiem kredītiestādē vai pie cita maksājumu pakalpojumu sniedzēja, tiesu izpildītājs sagatavo un nosūta kredītiestādei vai citam maksājumu pakalpojumu sniedzējam rīkojumu par naudas līdzekļu apķīlāšanu rīkojumā norādītajā apmērā. Rīkojumu saskaņā ar kontu reģistra ziņām par parādnieka atvērtajiem kontiem nosūta attiecīgajai kredītiestādei vai maksājumu pakalpojumu sniedzējam.

(2) Šā panta pirmajā daļā minētajā rīkojumā tiesu izpildītājs attiecībā uz parādnieku – fizisko personu – vienai no kredītiestādēm vai maksājumu pakalpojumu sniedzējiem norāda šā likuma 1. pielikuma 3. punktā noteikto ierobežojumu (430 eiro).

Kamēr Jūsu bankas konts ir bloķēts, Jūs varat ar pasi vai personas apliecību bankas filiālē izņemt skaidrā naudā līdz 430 eiro mēneša ietvaros. Šos 430 eiro Jūs varat izņemt arī pa daļām vairākās reizēs.

Jūs nevarat lietot norēķinu karti un izņemt skaidru naudu bankomātā, kā arī lietot internetbanku.

Labs saturs
6
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas