E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 19195
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas

Ja vecvecāks atsakās laist bērnu uz ārzemēm pie mātes

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. februārī, 2020
Eva

Labdien! Dzīvoju ārzemēs, esmu divu bērnu māmiņa. Vecākais dēls dzīvo pie manis Anglijā. Otrs bērniņš dzīvo ar bijušā vīra māti. Bija norunāts, ka šogad ņemu pie sevis arī otru bērnu, bet viņa vecmamma kategoriski atsakās bērnu laist projām un draud nedot man viņa pasi. Viņa apgalvo, ka bērns nekur nelidos, manipulē, esmu panikā. Bērnu tēvs ir ieslodzījumā. Esmu neizpratnē. Lūdzu, palīdziet!

A
atbild:
02. martā, 2020
Edīte Brikmane
LV portāls

Uz jautājumu nav iespējams sniegt konkrētu atbildi, jo no situācijas apraksta nav skaidrs, kurš no bērna likumiskajiem pārstāvjiem (māte vai tēvs) ir nodevis bērnu vecmāmiņas aprūpē. Vai vecāki īsteno aizgādību kopīgi (ja vecāki dzīvo šķirti, Civillikuma 178. panta otrā daļa paredz, ka vecāku kopīga aizgādība turpinās), vai arī ir noteikta atsevišķa aizgādība vienam no vecākiem? Vai vecmāmiņai ir vecāka izsniegta pilnvara pārstāvēt bērna intereses? Aicinām jautājumu risināt, vispirms vēršoties bērna dzīvesvietas bāriņtiesā.

Vairāk lasiet LV portāla skaidrojumā “Vecāku strīdi. Kad risināšanā iesaistās bāriņtiesa, kad tiesa”. Plašāk par vecāku tiesībām e-konsultācijā “Likumā nav noteiktas priekšrocības vienam vai otram vecākam”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas