E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18975
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas
1
1

Cietušajam ir tiesības iesniegt pieteikumu par izmeklēšanas un citu darbību veikšanu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. janvārī, 2020
Olegs

Vai cietušais kriminālprocesā var iesniegt izmeklētājam pieteikumu par aizdomās turētā izsludināšanu publiskā meklēšanā (ar viņa foto publikāciju plašsaziņas līdzekļos)? Ja jā, kādos gadījumos?

A
atbild:
06. februārī, 2020
Linda Ņikona
LV portāls

Cietušā tiesības pirmstiesas kriminālprocesā noteiktas Kriminālprocesa likuma (KPL) 98. pantā. Minētā panta pirmās daļas 3. punkts paredz, ka cietušajam pirmstiesas kriminālprocesā ir KPL 97.pantā noteiktās tiesības, kā arī tiesības iesniegt pieteikumus par izmeklēšanas un citu darbību veikšanu.

Ar pieteikumu par izmeklēšanas un citu darbību veikšanu jāsaprot, piemēram, ekspertīzes izdarīšanu, lūgumu nopratināt liecinieku u. tml.

Savukārt lēmumu, vai informāciju par meklējamo personu nepieciešams publiskot plašsaziņas līdzekļos, var pieņemt tikai izmeklētājs.

Kā jau iepriekš LV portāls ir norādījis, ja persona tiek izsludināta meklēšanā, tā tiek meklēta atbilstoši likumā noteiktajai kārtībai, arī atbilstoši konkrētajai meklēšanas taktikai un metodikai. Tas arī ir iemesls, kāpēc Valsts policija atturas no detalizētākas personu izsludināšanas meklēšanā komentēšanas, proti, lai netiktu atklāta policijas metodika šādos gadījumos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas