E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18953
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
2
2

Ja apsaimniekošanas līgums noslēgts virspusēji

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. janvārī, 2020
Vladimirs

Situācija tāda: pašvaldība ir nodevusi tiesības apsaimniekot savas daudzdzīvokļu mājas apsaimniekotājam, bet apsaimniekošanas līgums ir diezgan virspusējs un tajā nav iekļauti konkrēti punkti ne par sanitāro apkopi, ne par energoefektīvajiem pasākumiem konkrētajai mājai. Vai apsaimniekotajām ir obligāti jāveic mājas kāpņu telpas tīrīšana, ja tas nav pieminēts līgumā ar pašvaldību un tādu vēlmi nav izteikuši paši mājas iedzīvotāji? Turklāt apsaimniekotājam nav konkrēta personāla šiem veicamajiem darbiem vai arī viņš to var veikt par cenu, ko nevarēs samaksāt daudzdzīvokļu māju īpašnieki.

A
atbild:
07. janvārī, 2020
Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģija
Jānis Muižnieks, zvērināts advokāts

Apskatāmo jautājumu regulē Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likums un citi ar to saistītie normatīvie akti. Dzīvojamo māju pārvaldīšana saskaņā ar Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likuma 6. panta pirmo daļu nosaka obligāti veicamās pārvaldīšanas darbības un citas darbības.

Saskaņā ar līgumu brīvības principu līguma satura izvēles brīvība ir līdzēju tiesības brīvi noteikt līguma saturu, līdz ar to par līguma noslēgšanu un tā būtiskajām sastāvdaļām pusēm ir jāvienojas patstāvīgi, brīvi izsakot savu gribu, vienlaikus līgumā ietverot Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likumā noteiktās pārvaldīšanas darbības.

Ja apsaimniekošanas līgums, kā tas tiek apgalvots, ir virspusējs, vai apsaimniekotājs savas funkcijas neveic pienācīgi, jautājums ir risināms ar pašvaldību kā līguma slēdzēja pusi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 86 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas