E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18929
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
2
2

Pašvaldībai ir likumā noteikti pienākumi un tiesības palīdzēt ar mājokli

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. janvārī, 2020
Irina

Labdien! Mēs esam daudzbērnu ģimene, mums ir 3 bērni (8 gadi, 7 gadi un 2 gadi 4 mēneši). Neesam maznodrošināta ģimene. Vai varam stāties rindā uz sociālo dzīvokli? Mums nav pašiem sava mājokļa vai dzīvokļa. Dzīvojam Alūksnes novadā.

A
atbild:
03. janvārī, 2020
Lidija Dārziņa
LV portāls

Likums “Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā” nosaka personu kategorijas, kas ir tiesīgas pretendēt uz palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā.  

Tās ir personas, kurām neatliekami sniedzama palīdzība (personas mājoklis ir cietis terora aktā, avārijā u. c. nelaimēs); personas, kurām pirmām kārtām sniedzama palīdzība, tas ir gadījumos, ja tās tiek izliktas no īrētās dzīvojamās telpas. Vēl ir vairākas citas situācijas, kurās pašvaldība izīrē savas dzīvojamās telpas, un lielākoties tiesības uz palīdzību ir maznodrošinātām personām.

Likuma 15. pants savukārt noteic, ka papildus pašvaldība var saistošajos noteikumos paredzēt personu kategorijas, kuras ar dzīvojamo platību nodrošināmas vispārējā kārtā. Tas tad ir paredzēts pašvaldības saistošajos noteikumos. Taču likums nenosaka pašvaldībai konkrētu pienākumu nodrošināt ar dzīvokļiem daudzbērnu ģimenes. Valsts ir paredzējusi citus dažādus atbalsta veidus ģimenēm ar bērniem.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas