E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18879
Lasīšanai: 2 minūtes

Grozījumi darba līgumā neparedz neizmantotā atvaļinājuma kompensācijas izmaksu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. decembrī, 2019
Kristīne

Es uzņēmumā ieņēmu vairākus amatus. Šobrīd vienu no amatiem likvidēja un es paliku strādāt nepilnu slodzi. Vai man pienākas atvaļinājuma kompensācija par likvidēto amatu?

A
atbild:
30. decembrī, 2019
Zaida Kalniņa
LV portāls

Nodibinot darba tiesiskās attiecības, ar darbinieku tiek noslēgts darba līgums, kurā puses vienojas par atbildību un veicamajiem pienākumiem. Tas nozīmē arī to, ka darbinieks var ieņemt vairākus amatus, par to saņemot attiecīgu atlīdzību.

Darba attiecību laikā, mainoties situācijai, var tikt mainīti nodarbinātības nosacījumi, ko katru reizi noformē kā vienošanos noslēgtajam darba līgumam.

Jūsu situācijā, visticamāk, darba devējs piedāvāja vienoties par grozījumiem darba līgumā, nosakot citu darba laiku un mainot darba pienākumus un atalgojumu. Šādas tiesības darba devējam ir dotas Darba likuma 97. pantā.

Samazinot darbinieka slodzi, likums neparedz izmaksāt neizmantotā atvaļinājuma kompensāciju, jo faktiski darba attiecības turpinās pēc citiem nosacījumiem.

Neatkarīgi no nolīgtā darba laika likums paredz ikvienam darbiniekam ikgadēji izmantot atvaļinājumu četru kalendāra nedēļu apmērā. Abos amatos nostrādātais laiks ietekmē Jūsu vidējo izpeļņu, ko izmanto, aprēķinot ikgadējo atvaļinājuma naudu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas