E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18878
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Noslēgts vienošanās līgums un saslimšana

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. decembrī, 2019
Santa

Labdien! Ar darba devēju noslēdzu vienošanos par darba attiecību pārtraukšanu pēc ikgadējā atvaļinājuma izmantošanas. Atvaļinājuma laikā saslimu, noformēju darba nespējas lapu. Darba nespēja turpinās. Vai darba devējam bija tiesības pārtraukt darba attiecības ar datumu, kas bija noteikts vienošanās dokumentā par darba attiecību pārtraukšanu, kaut gan joprojām nebija pārtraukta darba nespēja un izmantots ikgadējais atvaļinājums?

A
atbild:
02. janvārī, 2020
Zaida Kalniņa
LV portāls

Vienošanās par darba attiecību pārtraukšanu (Darba likuma 114. pants) ir līgums, un tas stāsies spēkā ar dokumentā norādīto datumu. Jo darba tiesisko attiecību izbeigšana saskaņā ar Darba likuma 114. pantu ir tiesiskas sekas nodibinošs spēks, uz to neattiecas Darba likuma noteiktie uzteikuma aizliegumi un ierobežojumi, kā arī likumā noteiktie uzteikuma termiņi.

Tātad, ja vienošanos parakstījis darbinieks atvaļinājuma laikā ir saslimis, darba nespēja tiesiski nav atzīstama par šķērsli: vienošanās neparedz iespēju to pagarināt par slimības laiku, kā tas ir uzteikuma gadījumā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas