E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18830
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis

Ja rēķini tiek izrakstīti uz citas personas vārda

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. decembrī, 2019
Dace

Māja ir jaukta tipa kopīpašums. Pirms nepilna gada līdzīpašnieki atteicās no īpašnieces un viņas vīra sniegtās mājas apsaimniekošanas, jo viņi veica nepamatotus pierakstījumus maksājumos, slikti nodrošināja komunālo pakalpojumu saņemšanu, savu rīcību nesaskaņoja ar līdzīpašniekiem utt. Mājā esam palikuši trīs īrnieki (“vecie”, kas bija pirms mājas pārpirkšanas). Daļu dzīvokļu īpašniece izīrē, daļa ir pārdoti. Kopš mājas apsaimniekotāja maiņas š. g. aprīlī man kā īrniecei komunālo maksājumu rēķini tiek izrakstīti uz izīrētājas – mājas īpašnieces (pārpircējas) – vārda. Es nevēlos, ka man (īrniecei) domātie maksājumu rēķini tiek noformēti uz izīrētājas (īpašnieces) vārda, uzvārda un tiek iemesti manā (īrnieces) pasta kastītē pēc manas adreses. Izīrētāja nedzīvo un nav deklarēta manā dzīvoklī. Vai tā ir pareiza jaunā apsaimniekotāja – jurista – rīcība?

A
atbild:
18. decembrī, 2019
Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģija
Jānis Muižnieks, zvērināts advokāts

Likums Par dzīvojamo telpu īri un Dzīvokļa īpašuma likums kā saistību tiesības paredz gan īrniekam, gan arī dzīvokļa īpašniekam pienākumu veikt attiecīgos maksājumus.

Maksājumu veikšanas pienākumu kreditors ir spējīgs izpildīt tikai tad, ja viņam pienācīgā kārtā ir paziņots par maksājumu veikšanu – nosūtīts rēķins kreditoram, nevis kādai citai personai.

Jautājums ir risināms starp izīrētāju un ieinteresētajām pusēm.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 65 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas