E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18782
Lasīšanai: 2 minūtes

Ja darba devējs nosūta strādāt citā filiālē

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. decembrī, 2019
Pēteris

Jautājums par uzņēmumu ar filiālēm pa visu Latviju. Ja es esmu pieņemts darbā konkrētā filiālē, konkrētā pilsētā, vai darba devējam, kurš grib sūtīt mani aizvietot citu darbinieku citā pilsētā, būtu jānodrošina transports vai jāsedz vismaz izdevumi par transportu? Vai atbilde “Viens uzņēmums, kur liek, tur jāstrādā, un nav izvēles” šajā gadījumā ir adekvāta?

A
atbild:
13. decembrī, 2019
Valsts darba inspekcija
Dace Stivriņa, Darba tiesību nodaļas Konsultatīvā centra vadītāja

Saskaņā ar Darba likuma normām darba līgumā ir jānorāda darbavieta, kurā darbinieks tiek nodarbināts. Tā var būt viena konkrēta darbavieta vai vairākas. Ja darba pienākumu veikšana nav paredzēta kādā noteiktā darbavietā, darbinieku var nodarbināt dažādās vietās.  

Ja Jūsu darba līgumā kā darbavieta ir norādīta viena konkrēta filiāle un darba devējs vēlas Jūs norīkot veikt darbu citā filiālē, par to ar Jums ir jāvienojas vai jāgroza darba līguma nosacījumi atbilstoši Darba likuma 97.vai 98. pantā noteiktajai kārtībai.

Ja grozījumi darba līgumā nav veikti, tad darba devējs Jūs var norīkot komandējumā uz citu filiāli, kura pēc Jūsu sniegtās informācijas atrodas citā Latvijas pilsētā. Nosūtot komandējumā, darba devējam saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Nr. 969 “Kārtība, kādā atlīdzināmi ar komandējumiem saistītie izdevumi” ir pienākums segt komandējuma laikā radušos izdevumus, arī kompensēt transporta izdevumus noteikumos noteiktajā apmērā un kārtībā, kā arī izmaksāt komandējuma dienasnaudu un darba samaksu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 42 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas