E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18774
Lasīšanai: 2 minūtes

Vai par papildu pienākumu pildīšanu pašvaldības iestādes vadītājam pienākas piemaksa

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. decembrī, 2019
Andris

Labdien! Strādāju pašvaldībā par iestādes vadītāju. Radās situācija, kad ilgstoši saslima viens no darbiniekiem un es uzņēmos pildīt viņa darba pienākumus. Visi darbinieki ir parakstījuši koplīgumu, kurā ir paredzēta papildu piemaksa par papildu pienākumu pildīšanu. Bet šajā gadījumā man atsaka, jo esmu iestādes vadītājs un vadītājam nepienākas piemaksas par papildu darba pildīšanu. Kādus Ministru kabineta noteikumus vai likuma pantus šajā gadījumā ievēro pašvaldība? Paldies!

A
atbild:
21. janvārī, 2020
Valsts kanceleja
Artis Ozoliņš, Komunikācijas departamenta vadītājas vietnieks

Iestādes vadītāja pienākumos ir vadīt iestādes darbu un organizēt tai deleģēto funkciju izpildi, kā arī atbildēt par budžeta līdzekļu efektīvu un ekonomisku izlietošanu atbilstoši paredzētajiem mērķiem.

Saskaņā ar likuma “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” normām iestādes vadītājs, pildot valsts amatpersonas amata pienākumus, nedrīkst pieņemt lēmumu vai piedalīties lēmuma pieņemšanā, kas ietekmē vai var ietekmēt šīs valsts amatpersonas, tās radinieku vai darījumu partneru personiskās vai mantiskās intereses. Ņemot vērā iepriekš minēto, iestādes vadītājs nevar sev uzdot veikt papildu pienākumus un attiecīgi noteikt sev piemaksu par to veikšanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas