E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18768
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Vai direktora vietniece var papildus veikt citu pedagoģisko darbu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. decembrī, 2019
Iveta

Esmu direktora vietniece vispārizglītojošā izglītības iestādē un mācu 6 mācību stundas savā pamatpriekšmetā (latviešu valoda 10. kl.). Sakarā ar to, ka izglītības iestādē ir sociālo zinību skolotāja vakance (7. kl./3 st. nedēļā), no septembra līdz novembra nogalei piekritu aizvietot sociālo zinību skolotāju. Paralēli tika meklēts skolotājs, taču minētās vakances meklējumi nav vainagojušies panākumiem, bet pašvaldības izglītības speciālisti norāda, ka ilgāk par trijiem mēnešiem kā direktora vietniece sociālo zinību skolotāja vakanci aizņemt nedrīkstu. Normatīvajos aktos neatrodu atbildi uz šo jautājumu. Vai konkrētajā situācijā es drīkstu turpināt sociālo zinību aizvietošanu, tādējādi nodrošinot izglītības iestādes mācību darba nepārtrauktību?

A
atbild:
06. janvārī, 2020
Izglītības un zinātnes ministrija
Inta Bērziņa, Komunikācijas nodaļas vecākā konsultante

Ministru kabineta 2016. gada 5. jūlija noteikumu Nr. 445 “Pedagogu darba samaksas noteikumi” 13. punkts noteic, ka vispārējās izglītības iestāžu, profesionālās izglītības iestāžu un interešu izglītības iestāžu direktori un viņu vietnieki, struktūrvienību vadītāji, izglītības metodiķi, sporta organizatori, izglītības iestāžu bibliotekāri, pirmsskolas izglītības iestāžu vadītāji, viņu vietnieki un pirmsskolas izglītības metodiķi, ja viņu darba slodze minētajos amatos atbilst vienai darba algas likmei, papildus sava amata pienākumiem var veikt citu pedagoģisko darbu līdz septiņām stundām nedēļā, saņemot par to papildu samaksu.

Ja direktora vietnieka darba slodze minētajā amatā ir mazāka par likmi, tad saskaņā ar noteikumu Nr. 445 34. punktu pedagoga darba slodze – kopējais tarificēto stundu skaits nedēļā – nedrīkst pārsniegt Darba likumā noteikto normālo nedēļas darba laiku: 40 stundas nedēļā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas