E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18736
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Nakts darba apmaksa

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. decembrī, 2019
Dagnija

Labdien! Man ir noslēgts darba līgums par 430,00 eiro mēnesī. Esmu pieņemta par naktssardzi, darba laiks sākas 19.00 un beidzas 7.00. Esam divi darbinieki, strādājam maiņās. Vai mums pienākas piemaksa par nakts stundām (kā svētku dienām)? Darba devējs neveic (negrib veikt) nevienu piemaksu. Vai tas ir likumīgi?

A
atbild:
12. decembrī, 2019
Zaida Kalniņa
LV portāls

Jūsu sniegtais situācijas apraksts liecina, ka Jūs esat tā sauktais nakts darbinieks, kas veic nakts darbu saskaņā ar maiņu grafiku (Darba likuma 138. pants).

Darbiniekam, kas veic nakts darbu, ir jāsaņem piemaksa ne mazāk kā 50% apmērā no viņam noteiktās stundas vai dienas algas likmes, bet, ja nolīgta akorda alga, – piemaksa ne mazāk kā 50% apmērā no akorddarba izcenojuma par paveiktā darba daudzumu. To nosaka Darba likuma 67. pants. Likumdevējs ir paredzējis, ka nakts darbs ir dārgāks, jo tā ir novirze no cilvēka normālā bioloģiskā ritma.

Tādējādi nakts darbiniekiem likumā paredzētās piemaksas ir atšķirīgas no piemaksām, kas izmaksājamas par darbu svētku dienās. Jo Darba likuma 68. pantā noteikts, ka darbiniekam, kas veic virsstundu darbu vai darbu svētku dienā, jāsaņem piemaksa ne mazāk kā 100% apmērā no viņam noteiktās stundas vai dienas algas likmes, bet, ja nolīgta akorda alga, – ne mazāk kā 100% apmērā no akorddarba izcenojuma par paveiktā darba daudzumu.

Jums var ieteikt vērsties pie darba devēja un situāciju pārrunāt. Ja risinājumu rast neizdodas, tad ar darba līgumu un darba samaksas aprēķinu ir jāvēršas Valsts darba inspekcijā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas