E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18701
Lasīšanai: 2 minūtes
4
4

Kā ierīkot autostāvvietu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. decembrī, 2019
Terēze

Labdien! Gribam izveidot autostāvvietu (tikai mājas iedzīvotājiem ar caurlaidi) pie daudzdzīvokļu mājas (Rīga, Salnas 6). Pie mājas ir atsevišķa niša, zeme pieder pašvaldībai. Kā mums vajadzētu rīkoties?

A
atbild:
13. decembrī, 2019

Ņemot vērā apstākļus, ka zemes īpašnieks ir pašvaldība, vispirms Jums vajadzētu noskaidrot attiecīgās pašvaldības viedokli par šo ieceri. Ja saņemsiet pašvaldības akceptu, tad, lai realizētu savu ieceri, būs jāslēdz zemes nomas līgums (vai cits juridisks akts – piemēram, zemesgabala nodošana lietošanā), kurš piešķirs dzīvokļu īpašnieku kopībai tiesības ierīkot un lietot minēto zemesgabalu autostāvvietas vajadzībām.

Bez šaubām, Jums ir jāizvērtē, vai minētais zemesgabals neietekmē ēkai piesaistītā funkcionāli nepieciešamā zemesgabala robežas, t. i., vai, ierīkojot stāvvietu, netiks skartas (ierobežotas) dzīvokļu īpašnieku tiesības.

Lēmums par stāvvietas izveidi ir pieņemamas Dzīvokļa īpašuma likumā noteiktajā kārtībā (skat. Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likuma 5. panta 1. un 2. daļu).   

Pēc iepriekš minēto jautājumu sakārtošanas Jums būs jāslēdz projektēšanas un izbūves līgums (un jāsaņem būvatļauja), kas paredzēs arī Jūsu ieceres legalizāciju (ceļa zīmju uzstādīšanu, atļauju piešķiršanu u. c.).

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas