E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18684
Lasīšanai: 2 minūtes
4
4

Kā tiek noteiktas amata kategorijas valsts pārvaldē

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. decembrī, 2019
Linda

Valsts pārvaldē esmu nostrādājusi 1 gadu un 1 mēnesi, tagad pretendēju uz citu darbavietu citā valsts iestādē. Kāda algas kategorija man var tikt piemērota, ņemot vērā manu darba pieredzi valsts pārvaldē?

A
atbild:
21. janvārī, 2020
Valsts kanceleja
Artis Ozoliņš, Komunikācijas departamenta vadītājas vietnieks

Ministru kabineta noteikumi Nr. 66 “Noteikumi par valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku darba samaksu un tās noteikšanas kārtību” noteic, kādā veidā valsts pārvaldes iestādē nodarbinātajam tiek noteikta kategorija.

Stājoties amatā valsts pārvaldes iestādē, ja darbiniekam nav profesionālās pieredzes, tiek noteikta 1. kategorija. Darbiniekam pēc pārbaudes laika beigām tiek veikta vērtēšana, nosakot atbilstošāko kategoriju. Ja šis vērtējums ir ļoti labi, tad tiek piešķirta 2. kategorija, bet, ja teicami, – 3. kategorija. Savukārt ar vērtējumiem labi, jāpilnveido vai neapmierinoši kategorija nemainās. Pēc nostrādātā gada darbiniekam tiek veikta ikgadējā darba novērtēšana, pēc kuras arī tiek pārskatīta kategorija. Noteikumu 4. pielikums noteic, kā mainās kategorija (atbilstoši novērtējumam un profesionālajai pieredzei).

Mainot darbavietu, darbiniekam var noteikt pārbaudes laiku, ņemot vērā arī profesionālo pieredzi. Profesionālās pieredzes laikā, ja tas ir būtisks iestādes funkciju izpildei, var ieskaitīt arī līdzvērtīgā jomā nostrādāto periodu privātajā sektorā. Ja profesionālā pieredze ir uzkrāta pēdējo piecu gadu laikā, tad, ja tiek mainīta darbavieta un noteikts pārbaudes laiks, piemēro noteikumu 4. pielikuma tabulā vērtējumam “labi” noteikto kategoriju atbilstoši profesionālajai pieredzei (no 1 līdz 3 gadiem), kas atbilst 2. kategorijai. Pēc pārbaudes laika darbinieku novērtē, nosakot viņam atbilstošāko kategoriju. Ja darbiniekam netiek noteikts pārbaudes laiks, tad ne ilgāk kā pēc 6 mēnešiem ir jāveic darbinieka vērtēšana, nosakot atbilstošo kategoriju pēc noteikumu 4. pielikuma, ņemot vērā vērtējumu un profesionālo pieredzi.   

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas