E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18676
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Darba devējs uzskaita faktiski nostrādātās stundas

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. decembrī, 2019
Santa

Labdien! Vēlējos uzzināt, vai tad, ja ierodos darbā un nostrādāju četras stundas un pēc tam tiek atvērta slimības lapa, vai par pārējām četrām stundām, kuras es nenostrādāju, bet man bija oficiāli atvērta darbnespējas lapa “A”, es savai darbavietai palieku parādā šīs nenostrādātās stundas? Proti, darba laiks man ir no plkst. 8.00 līdz plkst. 16.30 (30 min pusdienu pārtraukums), es darbā ierados 8.00 un līdz plkst. 12.00 veicu savus darba pienākumus, bet pēc tam sliktās pašsajūtas dēļ devos pie ģimenes ārsta, un man ar šo pašu dienu tika atvērta darbnespējas lapa. Darba devējs man paziņoja, ka es darbavietai esmu parādā šīs četras stundas, tātad no plkst. 12.30 līdz plkst. 16.30, jo es tās nenostrādāju. Kad skaidroju, ka man uz šīm četrām stundām jau bija atvērta darbnespējas lapa, darba devējs palika pie sava un apgalvoja, ka es darbavietai esmu parādā četras nenostrādātās stundas.

A
atbild:
05. decembrī, 2019
Zaida Kalniņa
LV portāls

Darbinieks nevar palikt parādā nenostrādātās stundas, jo darba laika uzskaiti darba devējs veic pēc faktiski nostrādātā. To nosaka Darba likuma 137. panta pirmā daļa.

Ja darbinieka nespēju veikt darba pienākumus apliecina mediķa izsniegtā slimības lapa “A”, kas izsniegta konkrētā datumā, tad darba devēja pienākums ir konkrētajā dienā uzskaitīt tik stundu, cik darbinieks faktiski nostrādāja.

Arī tad, ja, piemēram, slimības lapa netiktu izsniegta un darbinieks būtu atgriezies darbā, darba laika uzskaites grafikā tiktu fiksētas faktiski nostrādātās stundas un apmaksa veikta atbilstoši darba laika faktiskajai uzskaitei.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas