E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18522
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1
1
1

Maksātnespējas procesa uzsākšana

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. novembrī, 2019
Amanda

Labdien! Man un manam draugam ir parādi Anglijā. Bet tagad mēs esam atgriezušies uz dzīvi Latvijā un nevaram atļauties tos atmaksāt. Ar Angliju esam sazinājušies. Viņi mums neko palīdzēt nevar, jo mēs tagad dzīvojam Latvijā. Viņi teica, lai mēs tagad vēršamies pēc palīdzības Latvijā. Varbūt Jūs zināt, kā mums rīkoties? Paldies!

A
atbild:
19. decembrī, 2019

Jums var ieteikt atkārtoti mēģināt vienoties ar kreditoriem par pakāpenisku parādu apmaksu, kas ir samērojama ar Jūsu pašreizējām iespējam.

Tāpat Jums var ieteikt apsvērt iespēju uzsākt maksātnespējas procesu.

Maksātnespējas likuma 129. panta pirmajā daļā ir noteiktas fiziskas personas maksātnespējas pazīmes. Parādniekam var piemērot fiziskās personas maksātnespējas procesu, ja ir kāda no šādām fiziskās personas maksātnespējas procesa pazīmēm:

1) šai personai nav iespēju nokārtot parādsaistības, kurām iestājies izpildes termiņš, un parādsaistības kopā pārsniedz 5000 eiro;

2) sakarā ar pierādāmiem apstākļiem šai personai nebūs iespējams nokārtot parādsaistības, kuru izpildes termiņš iestāsies gada laikā, un parādsaistības kopā pārsniedz 10 000 eiro;

3) šai personai nav iespēju nokārtot parādsaistības, no kurām vismaz vienas parādsaistības pamatā ir neizpildīta blakus saistība vai solidāra saistība starp parādnieku un šā likuma 131. panta pirmās daļas 1. un 2. punktā noteiktajām personām, ja tā pārsniedz 5000 eiro.

Maksātnespējas likuma 127. panta pirmā daļa nosaka: fiziskās personas maksātnespējas procesa subjekts var būt jebkura fiziskā persona, kura pēdējo sešu mēnešu laikā ir bijusi Latvijas Republikas nodokļu maksātājs un kurai ir finansiālas grūtības.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 68 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas