E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18422
Lasīšanai: 2 minūtes

Atjaunošana darbā ar tiesas spriedumu un izmaksājamās summas

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. novembrī, 2019
Ieva

Labdien! Kādas summas ir atrēķināmas no vidējās izpeļņas par darba piespiedu kavējumu, kas tiek izmaksāta, atjaunojot darbinieku darbā ar tiesas spriedumu par nelikumīgu atbrīvošanu? Vai no piedzenamās summas tiek atrēķināts izmaksātais bezdarbnieku pabalsts, ienākumi, kas saņemti kā pašnodarbinātajam par pakalpojumu sniegšanu uz uzņēmuma līguma pamata, un atlīdzība par neizmantoto atvaļinājumu atbrīvošanas brīdī?

A
atbild:
12. novembrī, 2019
Valsts darba inspekcija
Dace Stivriņa, Darba tiesību nodaļas Konsultatīvā centra vadītāja

Ievērojot konkrētās lietas apstākļus, arī saistībā ar bezdarbnieka pabalsta izmaksāšanu, visas darbiniekam izmaksājamās naudas summas situācijā, kad darbinieks tiek atjaunots darbā ar tiesas spriedumu, tiek norādītas tiesas spriedumā. Darba devējam norādītajām summām ir jāpiemēro nodokļu aprēķins.

Jautājumi par prettiesiskās atlaišanas periodā saņemtajiem ienākumiem kā pašnodarbinātajai personai (ja tie tika saņemti, pamatojoties uz uzņēmuma līgumu, un par tiem ir sniegtas ziņas Valsts ieņēmumu dienestam) izriet no noslēgtā pakalpojuma līguma. Domstarpības un jautājumi par pakalpojuma līguma izpildi un atlīdzību risināmi civiltiesā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas