E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18342
Lasīšanai: 2 minūtes

Maternitātes un vecāku pabalsta izmaksas nosacījumi

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. oktobrī, 2019
Inga

Labdien! Man ir līgumdarbs uz noteiktu laiku, bet plānoju ģimenes pieaugumu. Vai man būs tiesības saņemt maternitātes pabalstu un vecāku pabalstu?

A
atbild:
23. oktobrī, 2019
Zaida Kalniņa
LV portāls

VSAA mājaslapā sadaļā “Vecākiem pieejamā informācija liecina, ka maternitātes pabalstu var saņemt sieviete, kas pabalsta pieprasīšanas brīdī ir darba attiecībās.

Arī saņemt vecāku pabalstu tiesības ir sociāli apdrošinātai personai, kura kopj bērnu vai vairākus vienās dzemdībās dzimušus bērnus, ja šī persona ir nodarbināta pabalsta piešķiršanas dienā (ir uzskatāma par darba ņēmēju vai pašnodarbināto saskaņā ar likumu “Par valsts sociālo apdrošināšanu”). Tiesības saņemt šo pabalstu ir arī tad, ja pabalsta piešķiršanas dienā persona vairs nav darba attiecībās (nav uzskatāma par darba ņēmēju vai pašnodarbināto saskaņā ar likumu “Par valsts sociālo apdrošināšanu”), bet darba attiecības ir bijušas, iestājoties grūtniecības vai dzemdību atvaļinājumam, tātad sakarā ar šā bērna dzimšanu sieviete ir bijusi grūtniecības vai dzemdību atvaļinājumā un saņēmusi maternitātes pabalstu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 45 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas