E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18291
Lasīšanai: 2 minūtes
1
6
1
6

Valdes locekļa atlīdzība

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. oktobrī, 2019
Irina

Labdien! Vai valdes loceklis, strādājot savā uzņēmumā, drīkst nesaņemt atalgojumu? Kādu līgumu būtu jāslēdz ar valdes locekli? Vai valdes loceklis, pārtraucot darba attiecības, var pretendēt uz bezdarbnieka pabalstu? Paldies!

A
atbild:
12. novembrī, 2019
Gatis Graustiņš
juriskonsults

Valdes loceklis drīkst nesaņemt algu, arī strādājot jebkurā kapitālsabiedrībā, bet algas nesaņemšana neatbrīvo no pienākuma maksāt nodokļus pienācīgā kārtībā – atbilstoši šībrīža nodokļu regulējumam ir iespējamas situācijas, ka algu kapitālsabiedrībā neviens nesaņem, bet darba spēka nodoklis ir jāmaksā neatkarīgi no tā.

Ar valdes locekli var neslēgt līgumu, valde pārstāv kapitālsabiedrību, pamatojoties uz statūtiem, drīkst arī papildus noslēgt darba līgumu.

Uz darba līguma pamata valdes loceklim var tikt uzlikti arī jebkādi citi darbinieka pienākumi, kuri neizriet no statūtiem vai likuma, darba līgumā drīkst noteikt arī tiesības pārstāvēt kapitālsabiedrību uz darba līguma pamata, tas ir būtiski, ja kapitālsabiedrībā ir vairāki valdes locekļi, kuriem ir tikai kopīgas pārstāvības tiesības, šādā gadījumā darba līgumu arī paraksta abi valdes locekļi kopīgi, no kuriem viens paraksta līgumu gan kā valdes loceklis, gan kā darbinieks.

Ja valdes loceklim ir maksāta darba alga un ir visas likuma “Par apdrošināšanu bezdarba gadījumam” 5. panta pazīmes, tad ir tiesības saņemt arī bezdarbnieka pabalstu.

Labs saturs
6
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas